• MG 8481
  Tema broja

  MIKI SAVIĆEVIĆ: Sve tajne GENEKSA

  Miodrag Miki Savićević, direktor nekada legendarnog Geneksa, najmoćnije srpske firme u istoriji u kojoj se školovala buduća srpska poslovna elita, odlučio je da posle decenija ćutanja Nedeljniku otkrije sve tajne nekadašnjeg srpskog džina, prvi put priča o "zaveri liberala", podmićivanju, raspadu jedne zemlje, svom druženju s Miloševićem, Stambolićem, svetskim biznismenima i liderima, opozicijom... (© TEKST I FOTOGRAFIJE COPYRIGHT BY NEDELJNIK)

 • Stepinac Large
  SUKOB ISTORIJE VATIKAN I SPC

  DOSIJE STEPINAC: Srpski soldat, ustaški poslušnik, komunistička žrtva...

  Kako je moguće da Alojzija Stepinca u Hrvatskoj posmatraju kao pozitivnu figuru? Ne samo nacionalisti, kojih je Balkan pun, već i obični ljudi, čak i oni koji sebe ne smatraju vernicima? Koliku ulogu su u tome igrale komunističke vlasti? Kako je Stepinac od dobrovoljca sa Solunskog fronta postao jedan od najvećih zlikovaca srpskog naroda? O jednoj od najkontroverznijih figura na ovim prostorima, budućem svecu i prepreci za neki budući susret patrijarha Srpske pravoslavne crkve sa papom, za Nedeljnik su govorili najpozvaniji srpski i hrvatski istoričari

 • Montevideo Large
  ISTINA O NAJUSPEŠNIJEM SRPSKOM FILMU

  Kako se kalio "Montevideo"

  Film o zaboravljenim srpskim fudbalerima u zemlji koja je sebi dugo tepala da je zemlja košarke, logičan "nastavak" dobiće uskoro u priči o nastanku košarke na ovim prostorima, i o prvoj generaciji koja se popela na vrh sveta. O novoj sportsko-nostalgičnoj priči, o tome kako je "Montevideo" postao više od filma, da li srpski film može da govori pozitivno o Srbiji i da li u budućnosti može da promeni i sebe i naše društvo, Veljko Miladinović je razgovarao sa "idejnim tvorcem" i koproducentom projekta "Montevideo" Zvonimirom Šimunecom, i producentom Dejanom Petrovićem iz kuće "Intermedia network"

21. Avgust
SADRŽAJ
Aug 14